Stal Kee's SageHistorie

Op de eerste plaats willen wij Gerdien en Jean bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons hebben zodat wij het land van Tante Kee over mochten nemen.

Een Sage is een volksverhaal waarin vaak een geografische bijzonderheid of een bovennatuurlijk verschijnsel wordt verklaard. Goden spelen er doorgaans niet zo'n belangrijke rol in, dan zou het namelijk een mythe zijn. Ook is het geen onderdeel van een beschrijving van een heilig leven, dan zou het namelijk een legende zijn.>/p>

Hoe komt de naam Kee's Sage dan tot stand?

Kee is de vrouw die jarenlang op het landgoed ZoZo heeft gewoond, heel veel mensen in het dorp hebben wel op de een of andere manier te maken gehad met Kee.
Sage komt voort uit de eerste letters van Sandra en Gerdien, de 2 vrouwen die voor Kee altijd heel veel hebben gedaan en hebben betekend. Met een beetje fantasie en beredenering krijgt men vanzelf Kee's Sage Kee had vele uitspraken, zo is de naam van het landgoed er 1 van, ZoZo werd gezegd als ze ergens van onder de indruk was. HmmHmm , Kostelijk en ben je berretet zijn ook enkel kreten.